cjwho

cjwho:

House in Shatin Mid-Level, Hong Kong by Millimeter Interior Design Limited | via

This design gave a boundless make over to the structure of an existing 40-year old house, transforming it into a comfortable and modern accommodation. The designer successfully divided this two-storey house into a garage, a living room, a dining room, a garden, two guest rooms, two guest bathrooms, one helper suite, a master bedroom suite with a spacious walk in closet and a study room.

The highlight of this design is that it incorporates a sustainable green approach to reduce environmental impact.

The external walls of the house are rebuilt over an old fashion style house preserving the original structure. This not only helps save on building reconstruction cost, but it reduces waste to protect the environment.

Transforming an old fashioned style house into an urban-style home and yet maintaining the original construction without trace is something that deserves to be accredited. Now that environmental awareness or being socially responsible has become an increasing trend in society, bringing sustainability into homes is an alternate lifestyle for the new generation. The design adopted in this case breaks boundaries between interior and exterior space and establishes a green and conscious lifestyle, meeting the needs of a growing demand in society today.

Photography: Courtesy of Millimeter Interior Design Limited

CJWHO: facebook | instagram | twitter | pinterest | subscribe

innersp3aker

cjwho:

Conversion of a Chapel in Bern, Switzerland by Morscher Architects | via

In the former Luke Chapel – built in 1924 as a Bernese district church in the Art Deco style and completely disfigured in the 70s – are now built 2 new homes. In order to keep the floor free of supports and receive the light oft he generous church window, the upper apartment was hanged as a concrete box in the two-storey former church.

The once closed south facade could now be opened with generous sash windows and cantilevered balconies to the quarters and to the garden.

Both apartments were equipped with a simple Minergie ventilation, which is perfectly integrated in the interface between living and sleeping spaces and fresh air is introduced by linear diffusers. Where previously the pastor preached at the altar and where the organist played hymns, is now the kitchen – food is cooked and cheerful children’s laughter rings out.

Photography: Dominique Uldry

CJWHO: facebook | instagram | twitter | pinterest | subscribe

nonconcept

archatlas:

Zacatitos 04 Campos Leckie Studio

"This project is an exploration of the modernist pavilion in an extreme desert context. The site is a west-facing rocky knoll with distant views of a volcanic mountain ridge to the west and the Sea of Cortez to the south. The organization of the architectural program is used to create a passive solar response to the constraints of a challenging site and modest construction budget."